Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı
Pratik Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi


Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg.
kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr.
sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu

Yemek Tarifi


Eti yıkayıp bir tencereye koyun.
Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun.
Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.

Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin.
Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1, 5 saat pişirin.
(Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.
)
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Mantarları yıkayıp limonlu suda bekletin. Havucu temizleyip dilimleyin. Soğanı küp küp doğrayın.

Buğdayı sıcak suda 10 dakika kadar kaynatın. Bir gece bekletip, ertesi gün ateşe alın ve eti de ekleyip iyice pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri