Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi | Kebaplar | Yemek Tarifleri
Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı
Pratik Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı Tarifi


Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 kg.
kuşbaşı kuzu eti
30 adet arpacık soğanı
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy domates
2 adet havuç
250 gr.
sultani
bezelye
Tuz, karabiber
Kırmızı pul biber
1/2 demet dereotu

Yemek Tarifi


Eti yıkayıp bir tencereye koyun.
Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun.
Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin.

Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin.
Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1, 5 saat pişirin.
(Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.
)
Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pazı yapraklarını yıkayın. Hafif tuzlu suda haşlayıp süzün. Soğuduktan sonra ekmek tahtasında ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın.

Margarini eritip soğutun.Pudra şekeri ile iyice çırpın. Çırpmaya ara vermeden yumurtaları birer birer ilave edin.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Sufle hamuru için geniş bir tencereye bir buçuk çorba kaşığı yağı koyun. Yağı erittikten sonra tencereye unu ilave edin.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri