Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli Ekmek
Pratik Zeytinli Ekmek Tarifi


Zeytinli Ekmek

Malzemeler


1 Adet Ekmek Hamuru
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Su Bardağı Zeytin (çekirdeksiz)
Alabildiği Kadar Un

Yemek Tarifi


1 adet ekmek hamurunu geniş bir kaba alın.
1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı oda sıcaklığında margarinle karıştırın.
1 su bardağı ayıklanmış zeytin ve alabildiği kadar unu ekleyin.
İyice yoğurun.

Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlayın.
2 saat dinlendirin.
Üzerine su sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymayı bir gün önceden bir kere çektirin. Kıymaya karbonat karıştırarak yoğurun. Bir gün bekletin.

Yılbaşı için oldukça lezzetli ve hafif bir tatlı. Bir Beyoğlu Klasiği olan Rejans'ın mutfak şefi Server Mersin sizler için anlattı...

İftar sofraları için çok lettezli bir yemek tarifi

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri