Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinli Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Zeytinli Ekmek
Pratik Zeytinli Ekmek Tarifi


Zeytinli Ekmek

Malzemeler


1 Adet Ekmek Hamuru
1 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1 Kahve Fincanı Margarin
1 Su Bardağı Zeytin (çekirdeksiz)
Alabildiği Kadar Un

Yemek Tarifi


1 adet ekmek hamurunu geniş bir kaba alın.
1 çorba kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, 1 kahve fincanı oda sıcaklığında margarinle karıştırın.
1 su bardağı ayıklanmış zeytin ve alabildiği kadar unu ekleyin.
İyice yoğurun.

Elinizle küçük bezeler koparıp, yuvarlayın.
2 saat dinlendirin.
Üzerine su sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında, kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Köfteleri ızgarada çevirerek kızartın. 2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp karıştırın.

Derya Aydın'dan evde kolayca yapılabilek bir tarif...

Cemal Altuğ'dan lezzetli bir balık çorbası tarifi

Taze kayısı kullanıyorsanız, su dolu tencerede bir taşım kaynatın (çok tatlı sevenler içine şeker katabilir).

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri