Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumuşak Pizza Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Yumuşak Pizza
Pratik Yumuşak Pizza Tarifi


Yumuşak Pizza (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gr Un
50 gr Margarin
3/4 Su Bardağı Ilık Su
Üzerine
100 gr Kaşar veya Dil Peyniri
8 Dilim sucuk
2 Adet Domates
1 Çorba Kaşığı Fesleğen veya Kekik
5 Adet Ziyah Zeytin
3 Adet Yeşil Biber

Yemek Tarifi


Un ile oda sıcaklığındaki margarini çabuk hareketlerle yoğurun.
Kırıntı kırıntı bir kıvam aldığında, ılık suyu yavaş yavaş ekleyin.
Oldukça sert bir hamur elde edin.

Hamuru yuvarlak bir beze yapıp unlayın.
Temiz bir kurulama bezine sararak bekletin.
30 dakika dinlendirdikten sonra açarak, hafifçe yağlanmış bir pay kalıbına yerleştirin.
Kenarlarını parmaklarınızla bastırarak tepsinin kenarlarına doğru yükseltin.
200 dereceli fırında 20 dakika pişirin.

Bu arada domatesleri halka halka doğrayın.
Hamurun üstüne yerleştirip, fesleğeni serpin.
Kaşar veya dil peynirini, sucukları da yerleştirip, pizzayı tekrar fırına sürün.
Üst malzeme çok hafif pişecek kadar fırında tutup çıkarın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri