Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soslu Mısır Cipsi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soslu Mısır Cipsi
Pratik Soslu Mısır Cipsi Tarifi


Soslu Mısır Cipsi (2 Kişilik)

Malzemeler


½ Su Bardağı Hazır Barbunya Konservesi
1 Su Bardağı Mısır Cipsi
Sosu İçin:
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
1 Çimdik Tatlı Kırmızı Biber
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Avokado
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Dil Peyniri
1 Çorba Kaşığı Krema

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım.
Fasulyeleri bir kaba koyalım ve çatal yardımıyla iyice ezelim.

İki adet ısıya dayanıklı , fırına girebilen tabağın ortasına önce fasulye ezmesini koyalım.
Mısır cipslerini fasulyelerin etrafına dizelim.

Domatesi rendeleyip, dövülmüş sarmısak , bir kaşık krema ve tatlı biberle karıştırarak sosu hazırlayalım ve fasulyenin üzerine dökelim.

Rendelediğimiz avokadoyu da koyup en üste rendelenmiş peyniri serpiştirelim.
Mısır cipsini 10 dakika kadar fırında tutalım.
Çıkardıktan sonra servis yaparken bir kaşık kremayla süsleyelim.

Aşçının Önerisi: Arzuya göre avokado kullanmayabilirsiniz.
Tatlı biber yerine acı biber kullanıp, barbunyayı ezerken birkaç damla acı biber sosu ilave edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Ispanakları iyice yıkadıktan sonra sularını süzen ve arzu ettiğiniz şekilde doğrayın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri