Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soslu Mısır Cipsi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri


Soslu Mısır Cipsi
Pratik Soslu Mısır Cipsi Tarifi
½ Su Bardağı Hazır Barbunya Konservesi
1 Su Bardağı Mısır Cipsi
Sosu İçin:
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
1 Çimdik Tatlı Kırmızı Biber
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Avokado
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Dil Peyniri
1 Çorba Kaşığı Krema
Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım.
Fasulyeleri bir kaba koyalım ve çatal yardımıyla iyice ezelim.
İki adet ısıya dayanıklı , fırına girebilen tabağın ortasına önce fasulye ezmesini koyalım.
Mısır cipslerini fasulyelerin etrafına dizelim.
Domatesi rendeleyip, dövülmüş sarmısak , bir kaşık krema ve tatlı biberle karıştırarak sosu hazırlayalım ve fasulyenin üzerine dökelim.
Rendelediğimiz avokadoyu da koyup en üste rendelenmiş peyniri serpiştirelim.
Mısır cipsini 10 dakika kadar fırında tutalım.
Çıkardıktan sonra servis yaparken bir kaşık kremayla süsleyelim.
Aşçının Önerisi: Arzuya göre avokado kullanmayabilirsiniz.
Tatlı biber yerine acı biber kullanıp, barbunyayı ezerken birkaç damla acı biber sosu ilave edebilirsiniz.
Pratik Soslu Mısır Cipsi Tarifi
Soslu Mısır Cipsi (2 Kişilik)
Malzemeler
½ Su Bardağı Hazır Barbunya Konservesi
1 Su Bardağı Mısır Cipsi
Sosu İçin:
1 Adet Domates
1 Diş Sarmısak
1 Çimdik Tatlı Kırmızı Biber
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Avokado
¼ Su Bardağı Rendelenmiş Dil Peyniri
1 Çorba Kaşığı Krema
Yemek Tarifi
Ön hazırlık olarak fırını 180 derece ısıtalım.
Fasulyeleri bir kaba koyalım ve çatal yardımıyla iyice ezelim.
İki adet ısıya dayanıklı , fırına girebilen tabağın ortasına önce fasulye ezmesini koyalım.
Mısır cipslerini fasulyelerin etrafına dizelim.
Domatesi rendeleyip, dövülmüş sarmısak , bir kaşık krema ve tatlı biberle karıştırarak sosu hazırlayalım ve fasulyenin üzerine dökelim.
Rendelediğimiz avokadoyu da koyup en üste rendelenmiş peyniri serpiştirelim.
Mısır cipsini 10 dakika kadar fırında tutalım.
Çıkardıktan sonra servis yaparken bir kaşık kremayla süsleyelim.
Aşçının Önerisi: Arzuya göre avokado kullanmayabilirsiniz.
Tatlı biber yerine acı biber kullanıp, barbunyayı ezerken birkaç damla acı biber sosu ilave edebilirsiniz.
Yemek Kategorileri
Balık ve DenizBisküvi KurabiyeBörek ve PoğaçalarÇorbalarDiğer TatlılarDolmalarDondurmalarEt YemekleriHamur TatlılarıHelvalarKanepe ve EkmekKebaplarKeklerKöftelerKomposto HoşafKuru BaklagillerMantı ve MakarnalarMeyve TatlılarıMezelerPasta Turta TartlarPilavlarPizzalarReçeller-MarmelatlarSakatatSalatalarSebze YemekleriSoslarSütlü TatlılarTavuk ve HindiTurşu YapımıYumurta YemekleriSandviç - Kanepelerİçki ve İçeceklerTatlılarYahnilerDiğer TariflerAşk yemekleriBaklagil ve tahıl yemekleriBalık ve deniz mahsulleriBayram YemekleriBörek ve poğaçalarÇaylarÇocuk YemekleriÇorbalarDiabet yemekleriDiğer içki ve içeceklerDiğer tatlılarDiyet YemeklerDolma ve sarmalarDondurmalarEkmeklerEtli YemeklerHamur çeşitleriHamur tatlılarıHelvalarİrem'in MutfağıKahvaltıKebaplarKeklerKöftelerKokteyllerKompostolarKurabiye ve çöreklerMakarnalar ve mantılarMeyve şuruplarıMezelerPastalar ve turtalarPilavlarPizzalarRamazan YemekleriReçel, marmelatSakatat yemekleriSalatalarSebze yemekleriSizden GelenlerSoslar ve terbiyelerSüt tatlılarıSütlü içeceklerTavuk ve hindi yemekleriVejeteryan YemeklerYılbaşı tarifleriYöresel YemeklerYumurtalı yemeklerZeytinyağlılar
Son Aranan Yemek Tarifleri
Cevizli kadayıf sarma tarifi
Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin.
Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...
Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...
Selmin Yağcıoğlu'ndan Yunan mutfağına ait, ilginç bir makarna tarifi...
Bayram için kolayca yapabileceğiniz bir gözleme tarifi...
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri