Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soğan Pidesi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soğan Pidesi
Pratik Soğan Pidesi Tarifi


Soğan Pidesi

Malzemeler


4 su bardağı su
Yarım küçük paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar un
1,5 su bardağı sıvı yağ (üzerini yağlamak için)
İç malzemesi :
400 gr kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet büyük soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Maya ve şekeri lhk suda eritin.
İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın.
Parça hamurları 20-25 cm.
çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.

Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın.
Üzerine iç malzemeyi sürün.
Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın.
Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin.
200 derece ısıdaki fırında pişirin.
(fırını önceden ısıtmayın.
)
İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun.
İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin.
İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Sütü kaynatın. Pirinç ve bir tutam tuz ilave edip ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin.

Etsiz çiğköftenin lezzet sırrı bu tarifte. Nursen Doğan'ın mutfak robotuyla hazırladığı bu tarifi oldukça pratik.

Yılbaşı sofralarının vazgeçilmesi hindi dolmasını bir de bu tarifteki gibi deneyin...

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri