Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Soğan Pidesi Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Soğan Pidesi
Pratik Soğan Pidesi Tarifi


Soğan Pidesi

Malzemeler


4 su bardağı su
Yarım küçük paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yeteri kadar un
1,5 su bardağı sıvı yağ (üzerini yağlamak için)
İç malzemesi :
400 gr kıyma
2 adet domates
3 adet sivri biber
3 adet büyük soğan
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, karabiber, pul biber

Yemek Tarifi


Maya ve şekeri lhk suda eritin.
İçerisine tuz ve un ilave ederek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru on parçaya bölerek beşli iki grup yapın.
Parça hamurları 20-25 cm.
çapında açıp aralarına yağ sürerek üst üste koyduğunuz beş bezeyi oklava yardımı ile açın.

Açılan hamuru yağlanmış fırıın tepsinizin büyüklüğünde yayın.
Üzerine iç malzemeyi sürün.
Aynı şekilde diğer beş bezeyi de açıp üzerine yayın.
Üstünü sıvı yağ ile yağlayarak kare şeklinde kesin.
200 derece ısıdaki fırında pişirin.
(fırını önceden ısıtmayın.
)
İçin hazırlanışı : Sıvı yağda kıymayı kavurun.
İçerisine küçük doğranmış soğanları ilave ederek kavurmaya devam edin.
İnce kesilmiş domates, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi içerisine ilave ederek sote yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Somonla avokadonun muhteşem uyumu. Somon tutkunları için denenmesi gereken bir tarif. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı sizler için anlattı...

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri