Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Samanyolu (24 Adet) Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Peynirli Samanyolu (24 Adet)
Pratik Peynirli Samanyolu (24 Adet) Tarifi


Peynirli Samanyolu (24 Adet)

Malzemeler


12 Dilim Tost Ekmeği
100 gr Süt Kreması
100 gr Krempeynir
Tuz, Karabiber
80 gr Açık Renkli Havyar
1/2 Demet Dereotu
200 gr Füme Somon Balığı
Hardal
Birkaç Adet Karides
1 Limon

Yemek Tarifi


Tost ekmeklerini kızartıp bir fırın ızgarasının üzerinde soğumalarını bekleyin.
Yıldız şeklindeki bir kurabiye kalıbı ile şekiller çıkarın.
Her dilimden iki yıldız çıkarmaya çalışın.

Havyarlı krema için süt kreması ve krempeyniri karıştırın.
Kremayı tuz ve karabiberle tatlandırın.
Karışımı bir sıkma torbasının içine doldurun.
Yıldız ekmeklerin yarısına kremalı karışımdan sıkın.
Üzerini havyar ve dereotu ile süsleyin.

Somonlu krema için füme somonu krem peynirle birlikte blender veya mikserle çırpıp püre haline getirin.
Karışımı hardal ve tuzla tatlandırin.
Kalan yıldız ekmeklerin üzerine somonlu kremayı sürün.

Gerekirse karideslerin kabuklarını soyun.
Kuyruk kısımlarını koparmayın.
Limonu sıcak su ile yıkayıp rendeleyin.
Kalanı ince dilimler halinde doğrayıp ardından küçük parçalara bölün.
Somonlu yıldız ekmekleri karides ve limon parçaları ile süsleyip servis yapın.

Dilerseniz kremalı karışımları farklı malzemelerle de hazırlayabilirsiniz.

Örneğin sevdiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kıymayı, zeytinyağında sarımsaklarla beraber kavurun. Salça ve naneyi ekleyip birkaç kere karıştırın.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri