
.jpg)
Pratik Nohutlu Ekmek (15 Adet) Tarifi
Nohutlu Ekmek (15 Adet)
Malzemeler
1 Kase Yoğurt
3 Kg Un
Nohut
Yeterince Kaynar Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Üzerine:
Isıtılmış Sıvı Yağ
Yemek Tarifi
Nohutları kuru olarak kırın.
Hamur yoğuracağınız kaba aktarın.
Unu ilave edin.
1 talı kaşığı tuzu ekleyin.
Yarım su bardağı kaynar suyu unun üzerine dökün.
Tahta bir kaşıkla malzemeleri karıştırın.
Üzerine büyükçe kuru bir bez örterek, çok sıcak bir yerde 10 saat bekletin.
Sonra üzerine yeterince tuz ekleyin.
Malzemeler
özleşene dek yoğurun.Üzerine yine kuru bir bez örterek, çok sıcak bir yerde 3 saat bekletin.
Sonra hamurun üzerine bir çukur açın.
Bu çukurdan hamuru ateşle tutuşturun.
Eğer ateş parlıyorsa, hamurun mayası olmuş demektir.
Hamuru tekrar yoğurun.
İçinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerinde hamuru kabarana dek bekletin.
Tekrar yoğurun.
Tepsiyi yağlayın.
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarladıktan sonra tepsiye yan yana dizin.
Hamurların üzerine sıcak sıvı yağ sürün.
Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında, hamurların üzeri kızarana dek pişirin.
Not: Bu ekmeğin çok sıcak bir ortamda hazırlanması gerekir.
Yemek Kategorileri
Son Aranan Yemek Tarifleri
Ahmet Hocaoğlu'ndan Mardin yöresine aiz tavuk dolması tarifi...
Bir kabın içine kıymayı, ince ince doğranmış maydanozu, rendelenmiş soğanı, ekmek içini, yumurtaları, tuzu, karabiberi ve köfte baharını koyalım.
Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.
Orta büyüklükte kelepçeli bir kek kalıbının dibini ve kenarlarını yağlayın. Milföy hamurlarının 6 adedini kalıbın dibine serin.
Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...
Yemek Tarifleri
Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri