Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mayalı Ekmek Tarifi | Kanepe ve Ekmek | Yemek Tarifleri
Mayalı Ekmek
Pratik Mayalı Ekmek Tarifi


Mayalı Ekmek (8 Kişilik)

Malzemeler


1 kg Un
Yeteri Kadar Tuz
1 Kibrit Kutusu Büyüklüğünde Maya
1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
Yeteri Kadar Su
Üzerine:
2 Çorba kaşığı eritilmiş Tereyağı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
½ kg Süt
1 Tatlı Kaşığı Karabiber

Yemek Tarifi


Unu bir kaba koyarak, ortasını havuz gibi açalım.
1 su bardağı ılık suda şeker ve mayayı eriterek kabarmasını bekleyelim.
Unun içine mayayı ve suyu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Mayalanması için hamurun üzerine nemli bir bez örterek serin bir yerde bekletelim.

Hamur kabarınca örtüyü açarak biraz dinlendirelim.
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlak bezeler yapalım.
Bezelerden istediğimiz boyutta yufkalar açalım.
Saç üzerinde ya da teflon tavada pişirelim.

Sıvı yağ ve tereyağı, karabiber ve sütü ocakta karıştıralım.
Elde ettiğimiz harcı fırça ile pişirdiğimiz ekmeklerin üzerine sürelim.
Ekmekleri üst üste koyarak her tarafının yağlanmasını sağlayalım.

Ekmekleri önce ikiye, sonra dörde katlayalım.
Dilediğimiz her yemeğin yanında ekmek yerine servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Polat Renaissance İstanbul Hotel aşçılarından Uğur Özkan Ersoy'dan Sebzeler ve makarnalar eşliğinde sunulan somon ızgara... Yaz ayları için hafif bir tarif...

Havuçları temizleyip rendeleyerek tencereye koyun. Üzerine 3 su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateste sütü çekene kadar pişirin. İçine şeker, margarin ve pekmezi ilave edin.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Karaciğer, ciğer ve yüreğin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. Bir tencereye alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri