Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
nogay cayi Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
nogay cayi
Pratik nogay cayi Tarifi

Malzemeler

1 su bardagi süt
siyah cay
cok az Tuz, karabiber
Bir cay kasigi kadar tereyag

Yemek Tarifi

Ilk olarak caydanligi cikartip cay yapmak gerekir.

Sonra sütü birseyin icinde kaynatip, yeni demledigin cayi süte ilave et.
Ama sadece sütün rengi acik bej rengine dönecek kadar (yani cok az bir miktarda) .

Istedigin kadar tuz ve karabiber ekle(bana sorarsan fazla olmasina gerek yok).

Son olarak da bir cay kasigi kadar tereyag.

Malzemelerin miktari aslinda sana bagli .
Belki tuzlu seversin, belkide karabiberin sonradan agzinda birakacagi tatdan hoslanmazsin.
Veya bu garip cayi yagsiz tercih edersin.
Umarim sende beyenirsin.
:)

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

Suyu tencereye alıp, tuz ilavesiyle kaynatın. Makarnaları bu suda haşlayın.

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri