Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Muz Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Muz Şurubu
Pratik Muz Şurubu Tarifi

Malzemeler

1kg muz
4bardak şeker
1bardak sıcak su

Yemek Tarifi

Muzları soyup doğrayın ve bir kap içine alın.
Üzerlerine kaynar suyu döküp kapağını kapatın ve 12saat bekletin.
Zamanı dolunca muzları ezip süzgeçten geçirin.
Şekeri bir bardak su ile kaynatın erisin üzerine muzdan çıkan suyu katıp bir taşım kaynatın.
Üzerindeki köpüğü ayırın; soğuk olarak servis edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Türk mutfağına Arap kültüründen gelen bir soğuk meze çeşidi olan muhammarayı Feriye Lokantası'nın sous chef'inin tarifiyle deneyin...

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Un, pirinç unu, kakao, ceviz, vanilya ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayın.

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri