Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Şurubu Tarifi | İçki ve İçecekler | Yemek Tarifleri
Gül Şurubu
Pratik Gül Şurubu Tarifi

Malzemeler

1çaybardağı gül yaprağı
7bardak su
6bardak şeker

Yemek Tarifi

Gül yapraklarını yıkayıp bir kap içine alın; üzerine bir bardak kaynar su dökün.
Kapağını kapatıp bir gün bekletin.
Kalan suyu da şeker ile kaynatın, koyu bir şurup olsun.
Ocaktan almaya yakın 2damla limon suyu sıkın.
Şurubu ocaktan alın; gül yapraklarını ise süzün.
Ardından şurup tenceresine ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Pirinci tuzlu ılık suda yarım saat bekletin. Sonrasında suyunu süzdürüp iyice yıkayın.

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri