Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Helvalar ve Tarifleri
Bademli Helva Bademli Helva
Pratik Bademli Helva Tarifi

Bademli Helva (8 Kişilik) Malzemeler 9 Kahve Fincanı İri İrmik 4 Kahve Fincanı Tereyağı veya Margarin 100 gr Beyaz Badem 3 Su Bardağı Tozşeker 4 Su Bardağı Süt 1 Paket Vanilya...


Havuç Helvası Havuç Helvası
Pratik Havuç Helvası Tarifi

Havuç Helvası (8 Kişilik) Malzemeler 1 çorba kaşığı margarin 1,5 kg havuç 3 su bardagı süt 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı nişasta 1 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı pekmez 1 ...


İrmik Helvası İrmik Helvası
Pratik İrmik Helvası Tarifi

İrmik Helvası Malzemeler 3 su bardağı kalın irmik 1 bardak tereyağı Yarım paket vanilya 1 fincan çam fıstığı ya da iç badem 3 su bardağı toz şeker 4 su bardağı kaynar su ya da...


Vişneli Helva Vişneli Helva
Pratik Vişneli Helva Tarifi

Vişneli Helva Malzemeler 250 gr tereyağı 3 su bardağı un 3 su bardağı şeker Yarım kg vişne 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yemek Tarifi Vişnelerin saplarını çıkar...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu etini robotta irice çekin. Üzerine tuz ekleyip hafifçe yoğurun. Daha sonra altı parçaya ayırın.

Maya ve şekeri, sıcak ama el yakmayan suyun içinde eritin. Üstünü örterek ılık bir yerde 10 dakika kadar köpürtün.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Geniş bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın. Küp şeklinde kesilmiş dolmalık kırmızıbiberi ve kabuğu soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin.

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri