Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Vişneli Ekmek Tatlısı
Pratik Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi


Vişneli Ekmek Tatlısı (5 Kişilik)

Malzemeler


½ Kg Vişne veya 1 Paket Dondurulmuş Vişne
3 Su Bardağı Şeker
3 Su Bardağı Su
1.
5 Paket Tuzsuz Etimek
½ Paket Krem Şanti
½ Su Bardağı Süt
1 Adet Muz
Süslemek İçin: Antep Fıstığı

Yemek Tarifi


Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp, tencereye alalım.
Şeker ve su ilavesi ile kaynatalım.
Etimeklerin ilk katını tepsiye dizelim.
Üzerine sıcak vişne şerbetini vişne taneleriyle birlikte dökelim.
Diğer etimekleri üzerine dizelim.
Tekrar vişne şerbetinden dökelim.
Şerbetini emene dek bekletelim.

Krem şanti ile sütü karıştıralım.
Koyulaştırdığımız krem şanti ile süsleyelim.
İnce kesilmiş muz dilimlerini her bir etimek diliminin üzerine dizelim.
Üzerine (arzuya göre) dövülmüş antepfıstığı serperek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Wow Hotels Convention Center'ın sous chef'i İsmail Kaplan'dan çok özel bir börek tarifi. Yapımı çok basit olan bu böreğin tadına doyamayacaksınız...

Bulgur, kırmızıbiber, yumurta, tuz, kıyma ve irmik ile hamur yapın. Haşlanmış patatesi ilave edip yoğurun.

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri