Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tulumba Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Tulumba Tatlısı
Pratik Tulumba Tatlısı Tarifi


Tulumba Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 çorba kaşığı tereyağı
5 kahve fincanı su
5 kahve fincanı un
4 adet yumurta
Bir tutam tuz
Kızartmak için: Sıvıyağ
Şerbeti için :
2 su bardağı su
500 gram tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yemek Tarifi


Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Bunun için suyu tencereye alın.
Tozşekeri ekleyin.
Kaynayınca limon suyunu karıştırın.
Biriki taşım daha kaynatın.
Ocaktan alın.
Soğumaya bırakın.

Tereyağı ve suyu tencereye alın.
Su kaynayınca unu azar azar ilave edin.
Karıştırarak 5-6 dakika pişirin.
Ateşten alıp soğutun.
Daha sonra yumurtaları ve bir tutam tuzu karışıma yedirin.
Elinizle yoğurun.
Sıkma torbasına doldurun.
Sıvıyağı hafifçe kızdırın.

Sıkma torbasındaki hamuru baş parmak kalınlığında yağa sıkın.
Sallayarak kızartın.
Soğuk şerbetin içine alın.
15 dakika bekletin.
Servis tabağına alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabakları temizleyip, rendeleyin, Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Maydanozları ve dereotlarını ince ince kıyın.

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Zeytinyağında sarımsağı 2-3 dakika soteleyin. Mantar ve tane karabiberi ekleyip mantar pembeleşene kadar sotelemeye devam edin.

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri