Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sarığı Burma Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Sarığı Burma
Pratik Sarığı Burma Tarifi


Sarığı Burma (12 Kişilik)

Malzemeler


Hamuru için:
1/2 kg Un
3 Adet Yumurta
1 Çay Bardağı Süt
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Tutam Tuz
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Yufkaları açmak için 1 Kase Nişasta
İçine: 1/2 kg Ceviz
Üzerine:
1 Paket Margarin
7 Su Bardağı Toz Şeker
8 Su Bardağı Su
1/2 Limon

Yemek Tarifi


On hazırlık olarak, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın.
İçine yarım limonu sıkm.
Hazırladığınız şerbeti soğumaya bırakın.

1- Derince bir kabın içinde, yarım kg un, 3 adet yumurta, 1 çay bardagı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, bir tutam tuz, 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra, hamurdan 30 adet beze yapın.

2- Üzerlerine nişasta serpip oklavayla ince yufkalar açın.
Her birinin içine bir miktar dövülmüş ceviz serpin.

3- Yufkayı oklavaya sarın.

4- Yağlanmış tepsiye yufkaları iki tarafından büzerek sıyırın.

5- 1 paket margarini eritip, sarığı burmaların üzerine dökün.
Onceden ısıtılmış firmda 30-40 dakika pişirin.
Soğuttuğunuz şerbeti sarığı burmaların üzerine dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti robotta irice çekin. Bir kaba alıp üzerine antepfıstığı ve tuz ekleyin. Elinizle çok hafif yoğurun.

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Muzlu pudingi paket üzerindeki tarife göre soğuk sütle pişirin. Ateşten alıp rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri