Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şambaba Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Şambaba Tatlısı
Pratik Şambaba Tatlısı Tarifi


Şambaba Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Çay Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Sirke
Alabildiğince Un
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
Kavurmak İçin: 3 Çorba Kaşığı Un
Üzerine :
1 Adet Yumurtanın Sarısı
2 Çorba Kaşığı tereyağı

Yemek Tarifi


Unun ortasını havuz gibi açalım.
Yumurtaları, ılık şekerli su ile eritip, kabartılan mayayı, bir tutam tuzu ve yağı ilave ederek yoğuralım.
Tek kişilik kağıt ya da alüminyum kek kalıplarını yağlayıp şeker serpiştirelim.
Hamuru küçük kalıplara eşit miktarda paylaştıralım.
Tepsiye dizerek oda sıcaklığında yarım saat bekletelim.

110 dereceli fırında 15-20 dakika pişirip, fırından çıkaralım.
Şekeri suyu ve limon suyunu kaynatarak, şurubu hazırlayalım.
Şambabaları kaynayan şerbete ekleyip ters yüz ederek birkaç dakika şerbetin içinde kaynatalım.
Üzeri için, yarım paket kakaolu pudingi üzerinde yazılan tarifte olduğu gibi hazırlayalım.
Basit şambabaların üzerine dökerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kasede yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. süt ve sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin.

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Elmaların kabuklarını soyup ikiye kesin ve fırına uygun bir kaba dizin. Ortalarındaki çekirdekli kısmı temizleyin ve içlerini hafifçe oyun.

Muzlu pudingi 3 bardak soğuk süte ilave edip paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ortası delik kek kalıbını hafif ıslatıp pudingi ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri