Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Peynirli Gelin Bohçası Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Peynirli Gelin Bohçası
Pratik Peynirli Gelin Bohçası Tarifi


Peynirli Gelin Bohçası (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr Beyaz Peynir
100 gr Krem Peyniri
Tuz, Karabiber, Pul biber
3 Diş Sarmısak
250 gr Yufka
80 gr Eritilmiş Margarin
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Yumurta Sarısı
1 Demet Maydanoz

Yemek Tarifi


Sarmısağı soyup ezin.
Bir kasede beyaz peyniri ufalayın.
Krem peynir, tuz, karabiber, pul biber ve sarmısağı karıştırın.
Maydanozun sap kısımlarını ayıklayıp tuzİu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Yufkaların üzerine eritilmiş margarini sürüp 25 cm büyüklüğünde kareler halinde kesin.
İki kareyi üst üstte yerleştirip ortasına peynirli karışımdan yayın.
Kareleri bohça olarak şekillendirip haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
Bir fırın tepsisini yağlayın.
Yumurta sarılarını zeytinyağı ile birlikte iyice çırpın.
Bohçaların etrafına yumurta sarısı sürüp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin.

Bohçaları fırına verip 10 dakika kadar pişirin.
Fırından aldıktan sonra 5 - 10 dakika kadar dinlendirip servis yapın.

Öneri: Bohçaların yanına değişik soslarda hazırlayabiiirsiniz.
Örneğin bohçaların yanında domates sosu sunabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yaş mayayı, yarım çay bardağı tozşeker ve 1 su bardağı ılık süt karışımına ekleyin.

Bayram sofralarını renklendirecek ve tatlandıracak bir kebap tarifi. The Marmara Pera Hotel'in mutfak şefi Abdullah Yanık sizler için anlattı...

Bir demet taze soğanı 1 cm uzunluğunda kıyın. 1 tatlı kaşığı sıvıyağda pembeleşinceye kadar soteleyin. İçine tuz ve karabiber ilave edip kenara alın.

Tahinli Köfte, Adana mutfağına ait bir yemek. Bu yemeğe özellikle tahin çok farklı bir tat katıyor. Yöresel yemek denemek isteyenler için pratik bir tarif...

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın. Süzüp elinizle sıktıktan sonra incecik kıyın ve geniş bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri