Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Misket Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Misket Tatlısı
Pratik Misket Tatlısı Tarifi


Misket Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Yumuta
1 Kahve Fincanı Yoğurt
1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Çay Kaşığı Karbonat
Alabildiği Kadar Un
Kızartmak İçin: Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı, 1 kahve fincanı yoğurdu, 1 kahve fincanı eritilmiş margarini, 1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırın.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin.

Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın.
Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın.

Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin.
(isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fulden Ekinci'den kolayca yapılabilecek nefis sütlü bir tatlı tarifi

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Etten bıktım diyenler ya da vejeteryanlar için değişik bir tarif. Zencefil Restoran'ın sahibi sizler için yaptı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri