Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Baklava Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kuru Baklava
Pratik Kuru Baklava Tarifi


Kuru Baklava (10 Kişilik)

Malzemeler


1 kg baklavalık un
3 adet yumurta
½ çorba kaşığı tuz
2 su bardağı su
½ kg nişasta
400 gr tereyağı
2,5 su bardağı antepfıstığı
şerbet için:
1 kg şeker
3,5 su bardağı su

Yemek Tarifi


Geniş bir kaba unu eleyerek, aktarın.
Ortasını çukurlaştırın.
Bu çukura yumurtaları kırın.
Tuzu ve suyu ekleyin.
Sert bir hamur elde edene dek yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örterek, 20 dk bir kenarda bekletin.

Dinlenen hamuru kabın içinden çıkarın.
12 eşit parçaya bölün.
Üzerine nişasta serpin.
Elinizle her bir hamur parçasını yassı hale getirin.

Düz bir zemin üzerinde oklava ile olabildiğince ince açın.
Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.
Açtığınız yufkaların büyüklüğünde bir tepsinin içini yağlayın.
Yufkaları tepsiye tek tek dizerken aralarına eritilmiş tereyağını bir fırça ile sürün.

Yufkaların yarısını bu şekilde dizdikten sonra dövülmüş fıstığı üzerlerine serpin.
Diğer yufkaları da aralarına eritilmiş tereyağı süzdükten sonra fıstığın üzerine dizin.

Sonra bir bıçağın uç kısmıyla tepsinin kenarında kalan hamuru içeriye doğru sıkıştırın.
Yine bıçakla kareler kesin.
Eritmiş olduğunuz tereyağını tepsiye dökün.
Fazla yağı tepsiyi eğerek, boşaltın.

Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında hamurun üzeri kızarana dek pişirin.

Şerbet için sıcak su ile şekeri kaynatın.
Şurup kıvamına geldiğinde tencereyi ateşin üstünden alın.
Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine dökün .
Şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk butlarını 2 su bardağı suda haşlayın. Soğumuş börülce suyunda, yumuşaması için tarhanayı 1 saat bekletin.

Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin.

Ekmekleri yumuşaması için sütte bekletip sıkarak ufalayın. Sarımsak ve soğanların kabuğunu soyun.

Lübnan, Cezayir ve Filistin'de oldukça sık yapılan bir Arap yemeğidir. Genelde falafel ve humusun yanında, pidelerle beraber servis yapılır.

Kaz etiyle yapılmış pilav yediniz mi hiç? Kars'a giderseniz mutlaka tatmanız gereken bir yemek...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri