Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kürdan Tatlı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kürdan Tatlı
Pratik Kürdan Tatlı Tarifi


Kürdan Tatlı

Malzemeler


1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu kaynatın.
Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin.
Bir dakika daha kaynatın.
Ateşten alıp vanilyayı ilave edin.
soğumaya bırakın.

Bir yufkayı ortadan ikiye bölün.
Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın.
3 cm genişliğinde kesin.
Her bir ruloya birer kürdan batırın.
Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.

Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın.
3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.

Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar.
Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Patlıcanları alacalı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri