Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep) Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep)
Pratik Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep) Tarifi


Krep Hamuru (Klasik) (24 Krep)

Malzemeler


2.
5 çay fincanı un
3 yumurta
2 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yemek Tarifi


Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın.
Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.
Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Hamurun tüm malzemelerini çatalla çırparak ya da mikserde karıştırın.
Krepleri hazırlamadan önce hamurunuzu buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Krepleri mümkünse yapışmaz tavada çok az tereyağında hazırlayın.
Tereyağını kizdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirin.
Pişmeyen tarafı çevirmek için düz, geniş bir tabak kullanabilirsiniz.

DİKKAT!
Tatlı olarak hazırlayacaksanız, bu hamura 1 çorba kaşığı pudra şekeri, vanilya veya rom (ya da likör) katabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü pastacısından pratik bir tatlı. Çikolatalı çilek kulesi sunumuyla da oldukça dikkat çekiyor.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede bir çırpıcı ile iyice çırpın. Üzerine gazozu ilave edin.

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Bir tencerede un, nişasta ve diyet sütü pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Tencereyi ocağa alıp karışım kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın.

Un, bir kahve fincanı süt, sıvıyağ, tozşeker ve bir tutam tuzu derin bir kasede kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri