Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalburabastı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kalburabastı
Pratik Kalburabastı Tarifi


Kalburabastı

Malzemeler


1 1/4 su bardağı Su
3 çorba kaşığı Ceviz (dövülmemiş)
1 su bardağı Şeker
1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı Sıvı yağ
1/3 su bardağı Maden suyu
2 tatlı kaşığı Limon suyu
1 3/4 su bardağı Un

Yemek Tarifi


Şekeri ve suyu tencereye koyun, 10 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyin, 1-2 taşım daha kaynatıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Unu geniş bir kaba eleyin.
Ortasını açıp maden suyunu koyun.
Çevresine sıvı yağ gezdirin ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.
1-2 dakika yoğurun, 12 beze yapın.
Her bezeyi kalbur veya rende üzerine koyun, baş parmak hariç diğer parmaklarla üzerine bastırıp geri çekerek hamuru yassılaştırırken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayın.
Ortasına 1 çay kaşığı ceviz içi koyun, rulo yapıp kapatın.
Tepsiyi 1 yemek kaşığı yağ ile yağlayın.
Hamurları dizin.
Önceden ısıtılmış orta üstü sıcaklıktaki fırında, pembeleşinceye değin yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından çıkınca, üzerine soğuk şurubu dökün.
Soğuk servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın tarifi

Sofralarda farklı bir alternatif oluşturan bu popüler yemeği siz de hazırladığımız etapları takip ederek evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Biberlerin sap kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini çıkarın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri