Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kalbura Bastı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Kalbura Bastı
Pratik Kalbura Bastı Tarifi


Kalbura Bastı (10-12 Kişilik)

Malzemeler


1/2 Su Bardağı Süt
200 gr Margarin
4 Su Bardağı Un
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz İçi
Şurup İçin:
4 Su Bardağı Su
1 Kg Toz Şeker
1/2 Limon Suyu

Yemek Tarifi


Şekeri su ile kaynatın.
Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu sıkın.
Soğumaya bırakın.
Bir kapta süt ve şekeri çırpın.
Un ve kabartma tozu da ekleyip, yoğurun.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dk dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle hafifçe açın.
Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin.
Ortasına dövülmüş ceviz koyun.
Hamurun kenarlarını bir diğerinin üzerine dikkatlice kapayın.
Böylece dış yüzeyde desen oluşacaktır.

Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin.
Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
Bikaç dk daha fırında tutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Öncelikle köfte için bir kasede kıyma, galeta unu, rendelenmiş soğan, tarhun, tuz, karabiberi iyice yoğurun ve bir kenara alın.

Yapışmaz yüzeyli bir tavaya yarım paket makarnayı koyup orta ateşte, pembeleşene kadar kavurun.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri