Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Gül Kadayıf Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Gül Kadayıf
Pratik Gül Kadayıf Tarifi


Gül Kadayıf (5 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Margarin
2 Adet Yufka
250 gr Tel Kadayıf
150 gr İri Dövülmüş Ceviz
Tarçın
Şerbeti için:
4 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/4 limon
Süslemek İçin:
Antep Fıstığı

Yemek Tarifi


İlk yufkayı düz ve sert bir zemine serelim.
Eritilmiş margarinin yarı­sını kaşık ucu ile yufkaya sürelim.
Fırça yardımıyla yağı yufkanın her tarafına dağıtalım.
Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine eşit miktarda yayalım.
Üzerine tarçın serpelim.
İri dövülmüş cevizin yarısını kadayıfın üzerine yayalım.

Yufkayı sıkıca rulo haline getirelim.
Ruloyu keskin bir bıçak yardımıyla 2 parmak eninde keserek, yuvarlak parçalar elde edelim.

Yuvarlak parçaları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine yatık olarak dizelim.
Orta ısılı fırında kadayıf sarmalarını altı üstü hafifçe kıtırlaşıp, kızarana dek pişirelim.

Kadayıf sarmalarının kızarmasını beklerken bu arada bir tencereye şekeri, suyu ve limonu ilave ederek, kaynatalım.
Kaynadıktan sonra şerbeti ateşten alarak soğutalım.
Kadayıf sarmalar kızardığında fırından çıkarıp ılıtalım.
İlik şerbeti sarmaların üzerine dökelim.
Şerbeti emen tatlıları servis tabağına alıp, dövülmüş Antep fıstıkları serpiştirerek servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Osman Salkım'ın gönderdiği beşamel soslu çipura balığı tarifini mutlaka deneyin...

Kıymayı yarım çay bardağı su ile birlikte tencereye alın. Orta ateşte, kapağı kapalı olarak, et suyunu çekene kadar pişirin.

Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Vişneli jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayın. Küçük tart kalıplarını suyla ıslatıp içlerine jöleyi paylaştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri