Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Elmalı Milföy Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Elmalı Milföy Tatlısı
Pratik Elmalı Milföy Tatlısı Tarifi


Elmalı Milföy Tatlısı (4 Kişilik)

Malzemeler


500 gr elma
1 paket milföy hamuru
1 çay kaşığı tarçın
100 gr ceviz
50 gr tereyağı
100 gr pudra şekeri
Üzeri için galeta unu

Yemek Tarifi


Soyulmus ve doğranmış elmayı çok az ateşte suyu çıkıncaya kadar haşlayın.
Sonra pudra şekerini, cevizi ögütülmüş tarçını ilave edin.
Hamurları, ılık ve nemli bir örtüde kesin.
Hamurun kendi tarafinızdaki yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir şekilde malzemeyi yerleştirin.

Sonra yerleştirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin.
Daha sonra örtü yardımıyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayın.
Kızgın fırında pembeleşene, çatlamalar olana kadar pişirip, tarçınlı pudra şekeri üzerine serpin.
Sıcak olarak servise sunun.
.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri