Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Dilber Dudağı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Dilber Dudağı
Pratik Dilber Dudağı Tarifi


Dilber Dudağı (8 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Yumurta
3 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Paket Margarin
1 Su Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Kg Yakın Un
250 gr Ceviz
Sosu İçin:
2,5 Su Bardağı Şeker
1/2 Limon
Bir Miktar Su

Yemek Tarifi


Bir paket margarini eritip suyunu çekmesini sağlayalım.
Unu havuz gibi açarak içine zeytinyağı, margarin, yumurta, yoğurt ve karbonatı koyalım.
Hamur haline getirelim.
Hamur kulak memesi kıvamına gelene dek yoğuralım.

Daha sonra hamuru üçe bölüp, merdane ile açalım.
Dövdüğümüz cevizleri hamurun üzerine yayıp rulo yapıp yuvarlayarak merdane ile tekrar açalım.
Bardakla daire şeklinde keselim.
Kestiğiniz parçaların iki ucunu birleştirelim.
Yağlanmamış tepsiye dizip, fırına verelim.
Çıkarttığımızda üzerine soğuk şerbet dökelim.

Şerbet İçin:2, 5 su bardağı şekeri, üzerini bir parmak kadar geçen suyla kaynatalım.
Kaynadıktan sonra 5 dk bekletip, yarım limonu içine sıkalım.
Daha sonra dilber dudağının üzerine şerbeti dökelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Taze soğan, ve maydanozu incecik kıyın. Et, taze soğan, maydanoz, zeytinyağı, tuz ve baharatları yağlı kağıda koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri