Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Loku (Kuru Baklava) Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Loku (Kuru Baklava)
Pratik Cevizli Loku (Kuru Baklava) Tarifi


Cevizli Loku (Kuru Baklava)

Malzemeler


1/2 Kibrit Kutusu Kadar Maya
1 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
2 Su Bardağı Ilık Su
Aldığı Kadar Un
İç malzemesi :
300 gr Ceviz İçi (iri çekilmiş)
150 gr İzmir Üzümü (kuru)
4 Yemek Kaşıgı Toz Şeker

Yemek Tarifi


Bir kapta maya ve şekeri bir bardak ılık su ilave ederek ezin.
İçerisine bir bardak ılık su daha ilave edin.
Mayalandırmadan un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.

Hamuru altı eşit parçaya bölerek bezeler yapın.
Bir parça hamuru alıp hiç dinlendirmeden üç milimetre inceliğinde açın.
Açılan her bezenin üzerini sıvı yağla yağlayıp içerisine cevizli, üzümlü ve şekerli içi bolca serpin.
Rulo şeklinde sarararak yağlanmış tepsiye dizin veya kendi etrafında sararak yerleştirin.

Her bezeyi aynı şekilde açarak üzerine iç serpin.
Rulo şeklinde tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin.

İçin hazırlanışı: Bir kapta iri çekilmiş ceviz içi, kuru izmir üzümü ve dört yemek kaşığı şekeri karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.

Kurabiye hamuru için yağ ve tozşekeri mikserle çırpın. Diğer malzemeyi ekleyip bir hamur yapın.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri