Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Kadayıf Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Cevizli Kadayıf
Pratik Cevizli Kadayıf Tarifi


Cevizli Kadayıf (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Yufka
1.
5 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
300 gr Tel Kadayıf
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
Şerbet malzemesi:
4 Su Bardağı Şeker
5 Su Bardağı Su

Yemek Tarifi


Tezgaha yufkayı serin.
Cevizden 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yufkanın üzerine serpin.
Tel kadayıfı didikleyip cevizin üzerine yayın.
Yufkayı rulo şeklinde sarın.

Rulo şeklinde hazırladığınız yufkayı 1.
5 parmak kalınlığında kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine kestiğiniz parçaları yerleştirin.
Üzerlerine azar azar tereyağı ve ceviz ilave edip 30 dakika pişirin.

Bir kapta şeker ve suyu kaynatın.
Şerbetinizi hazırlayın ve soğumaya bırakın.
Pişirdiğiniz kadayıf sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Oldukça nefis ve pratik bir pizza tarifi

Tavuk etlerini haşlayarak robottan geçirin. Daha sonra bayat ekmek içini, baharatı, sarımsağı, soğanı ve yumurta sarısını ilave edip yoğurarak yayın.

Karıştırma kabının içerisine yaş mayayı alıp üzerine biraz su ilave ederek eritiyoruz.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri