Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Badem Tatlısı Tarifi | Hamur Tatlıları | Yemek Tarifleri
Badem Tatlısı
Pratik Badem Tatlısı Tarifi


Badem Tatlısı (6 Kişilik)

Malzemeler


6 yumurta
2 çorba kaşığı toz seker
100 gr margarin
2 çorba kaşığı un
50 gr kabuksuz badem
100 gr çekilmiş badem
1 kilo şekerden yapılmış şurup
Şurubun malzemesi
1 kg toz şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu

Yemek Tarifi


Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin.
Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın.

Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin.
Karışıma katarak kevgirle karıştırın.

Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin.
Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın.
Üzerine soğuk şurup dökün.
Servis edin.

Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın.
Köpüğünü alın, limon suyunu katın.
Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın.

Atom salatayı ayıklayıp ince ince doğrayın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra büyük bir kaseye alın. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra ince halkalar halinde doğrayın. Soğan halkaIarını salatanın üzerine serpin.

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri