Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Et Sote Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Et Sote
Pratik Mantarlı Et Sote Tarifi


Mantarlı Et Sote

Malzemeler


750 gr dana kuşbaşı
500 gr mantar
1 adet büyük kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 çay kaşığı Biber salçası
Tuz
Toz Karabiber
Toz Kırmızı biber
Kimyon
1,5-2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı
1 yemek kaşığı margarin

Yemek Tarifi


1.
Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin.

2.
Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın.
Sarımsakların kabuklarını soyun.

3.
Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın.
( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)
4.
Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın.
İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun.

5.
Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir.

6.
Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin.

7.
Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir.

8.
Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et.
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir.

9.
Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur.
) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir.
Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et.
Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap.
Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat.
Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, 1 çay bardağı süt, yumurta, 1 paket kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı tereyağını karıştırıp hamur yapın.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri