Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantarlı Biftek Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mantarlı Biftek
Pratik Mantarlı Biftek Tarifi


Mantarlı Biftek (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Soğan
Yarım Kg.
Mantar
2 Diş Sarmısak
4 Adet Biftek
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Tuz

Yemek Tarifi


Bir tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağ koyup, birkaç dakika kızdırın.
Daha sonra 1 adet soğanı yemeklik doğrayıp, yağın içine atın.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanların yanına yarım kg mantarı ekleyin.
Sürekli karıştırarak kavurun.
Dövülmüş 2 diş sarmısağı ve yeterli miktarda tuzu ilave edin.

Malzemeler

i birkaç dakika daha kavurduktan sonra , ocaktan alın.

Başka bir kabın içinde 4 adet bifteği kendi suyuyla pişirin.
Daha sonra etlerin içine önceden hazırladığınız mantarlı malzemeyi koyun.
Mantarların üzerine rendelenmiş 1 su bardağı kaşar peynirini serpin.

İçleri dolan etleri genişçe bir tepsiye koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşarlar eriyene dek pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle, 7 su bardağı toz şeker ve 8 su bardağı suyu kaynatın. İçine yarım lmonu sıkın.

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

Bir gece önceden ayıkladığınız ve yıkadığınız mercimeği soğuk suda ıslatın. Daha sonra kaynar tuzlu suda, yıkanmış 1 demet maydanozu ve suyunu süzdürdüğünüz mercimeği, haşlayıp süzdükten sonra bir kenara alın.

Derya Aydın'dan değişik bir tat. Vejetaryanlar ve diyet yapanlar için denenmesi gereken bir tarif...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri