Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mandalinalı Dana Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Mandalinalı Dana Yahnisi
Pratik Mandalinalı Dana Yahnisi Tarifi


Mandalinalı Dana Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


250 gram yağsız dana eti
1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Bir tutam rezene
Bir tutam anason
Bir tutam karabiber
1 çorba kaşığı un
1 diş sarmısak
Yarım tutam zencefil
2 adet pırasa (beyaz kısımları)
1 çay bardağı kırmızı şarap
2 su bardağı et suyu
4 çorba kaşığı mandalina suyu
1 adet mandalina kabuğu
15 adet kestane
Yarım kg balkabağı

Yemek Tarifi


Teflon tavaya kuşbaşı iriliğinde doğranmış etleri alın.
Üzerine bir tutam rezeneyi, anasonu, karabiberi ve bir çorba kaşığı unu serpin, iyice karıştırın.
Etleri sürekli karıştırarak, pişirin.

Ayrı bir tencereye 1 tatlı kaşığı sıvı yağı alın.
Sarımsağı, zencefili ve küçük doğranmış pırasaları ekleyin.
Birkaç dakika pişirdikten sonra etleri, şarabı, et suyunu, mandalina suyunu ve ince şeritler şeklinde kesilmiş mandalina kabuğunu ilave edin.
Tencerenin kapağım kapatın.
Ağır ateşte yaklaşık bir buçuk saat pişirin.

Kestanelerin dış ve iç kabuklarını soyun.
Balkabağını da kabuğunu soyduktan sonra çekirdekli kısımlarım temizleyin.
Balkabağını 4 cm boyunda 2 cm eninde ve 5 mm kalınlığında parçalar şeklinde kesin.
Kestaneleri ve balkabağını etli karışıma ekleyin.
Yumuşayana dek pişirin.
Sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Patatesi soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.

Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.

Oktay Usta'dan pratik bir börek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri