Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Maklube Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Maklube
Pratik Maklube Tarifi


Maklube (4 Kişilik)

Malzemeler


750 gram kuşbaşı et
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
3-4 adet orta boy patates,
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet orta boy havuç,
tuz, karabiber,
1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
Pilav için:
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı sıcak su
Yarım su bardağı mısırözü yağı,
Tuz
Patatesleri kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ,
1 adet et suyu tableti (arzuya göre)

Yemek Tarifi


Pirinci sıcak tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim.

a- Etleri düdüklü tencereye alalım.
Üzerine biraz çıkacak kadar sıcak su ekleyelim.
Orta hararetli ateşte haşlayalım.
Etler yumuşadığında içine tereyağını, tuzu ve karabiberi ekleyip, 5 dakika daha pişirelim.
Konserve bezelyeleri ve haşlayıp, küp küp doğradığımız havucu ekleyip, yayvan bir tencereye yerleştirelim.

b- Patatesleri yarım parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde keselim.
Kızgın sıvı yağda yarı yarıya pişecek şekilde kızartalım.
Etlerin üzerine bir sıra patates döşeyelim.
Arzuya göre tencerenin kenarlarına da bir sıra patatesi dik olarak yerleştirelim.

c- Pirinçlerin suyunu süzüp, nişastası gidene dek birkaç su yıkayalım.
Sularını süzelim.
Ayrı bir tencereye sıvı yağı alıp, kızdıralım.
Pirinçleri şeffaflaşana dek kavuralım.
Kavrulan pirinçleri yayvan tenceredeki patateslerin üzerine yayalım.
3 su bardağı sıcak suya arzuya göre 1 et suyu tabletini ve yeterince tuzu ilave edip, karıştıralım.
Et suyu eridiğinde tencerenin kenarından yavaşça suyu boşaltalım.
Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte pirinçler suyunu çekip, üzeri göz göz olana dek pişirelim.
Ateşten alıp, tencerenin üzerine temiz bir bez örterek 15 dakika demlenmeye bırakalım.
Tencereyi düz bir servis tabağına ters çevirerek yemeğimizin şeklini bozmadan özenle çıkartalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Farklı ve hafif tatlı tarifi arayanlar için tadına doyulmayacak bir reçete. Radisson Sas Bosphorus'un genç pastacısı sizler için anlattı...

Mersin ve Antakya yöresinin vazgeçilmez bir tatlısı. İçi ceviz dolu olan Kerebiç, bu bölgelerde akla gelen ilk tatlıdır...

Toz krem şantileri soğuk süt ile sertleşene kadar mikserleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri