Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuzu Tandır Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kuzu Tandır
Pratik Kuzu Tandır Tarifi


Kuzu Tandır (4 Kişilik)

Malzemeler


800 gram kuzukol
2 adet havuç
2 adet soğan
1 demet maydanoz sapı
2 adet sivri biber
1 çay bardağı et suyu
Sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


On hazırlık olarak domateslerin, soğanların ve havuçların kabuklarını soyun.
Geniş bir fırın.
tepsisinin içine kuzu budunu, soğanları, havuçları, domateslerl, sivri biberleri ve maydanoz saplarını yerleştirin.

Malzemeler

in üzerine tuz ve karabiber serperek 200 derecelik fırına koyun.

Etin piştİğine emin olduktan sonra ki bu yaklaşık 40-45 dakika sürebilir, fırından çıkartın.
Tepside bulunan sebzeleri ayırarak, hepsini mikserden geçirin.
1 çay bardağı et suyunu da ekleyerek püre haline getirin.

Servis tabağına püreyi ve eti yerleştirin.
Arzu edersenız, yanına koyacağınız iç pilav İle servıs yapabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vejetaryenler için pizza tarifi

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Havuçları soyup verev doğrayın ve kenara alın. Taze soğanı temizleyip ince kıyın.

Kup bardağınızın altına bolca krema koyun. Üzerine 3 top çikolatalı dondurma koyun. Ağzı tırtıklı kesilmiş kağıt ile bir huni yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri