Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kayısılı Et Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kayısılı Et
Pratik Kayısılı Et Tarifi


Kayısılı Et (6 Kişilik)

Malzemeler


3 Çorba Kaşığı Margarin
1 Kg Yağsız Kuşbaşı Et
2 Adet Soğan
2 Diş Sarmısak
1 Çorba Kaşığı Köri
2 Adet Defne Yaprağı
1 Çubuk Tarçın
1,5 Su Bardağı Su
2 Su Bardağı Sıcak Su
100 gr Kuru Kayısı
150 grYağlı Yoğurt
2 Tatlı Kaşığı Nişasta
2 Adet Kırmızı Elma
2 Çorba Kaşığı Limon Suyu
3 Çorba Kaşığı Kıyılmış Maydanoz
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Öncelikle kayısıları 2 su bardağı sıcak suyla ıslatın ve 1 saat bekletin.

2 çorba kaşığı margarini tencereye alın.
Etleri yağda kavurun.
Tuz, karabiber ilave edin.
Daha sonra etleri tencereden çıkarın.

Tencereye 1 çorba kaşığı margarin daha koyun.
Sarmısak ve soğanı ince ince kıyıp yağda kavurun.
Köri, defne yaprağı, tarçını ekleyin.
Etler ile 1, 5 su bardağı suyu da tencereye ekleyin.
Kayısıları da tencereye alın.
Kayısıların suyundan 1 su bardağını yoğurtla çırpıp, tencereye ekleyin.
20 dakika daha pişirin.

Elmaları soymadan incecik dilimleyin.
Limon suyuyla nişastayı küçük bir kapta çırpıp, elmalarla birlikte tencereye ekleyin.
10 dakika daha pişirin.
Tencereyi ocaktan alın.
Üzerine ince ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yılbaşına tatlı ve ferah bir başlangıç için Azzur Restaurant'ın genç yeteneği Alpay Zaman'ın bezeli dondurma ağacı tarifini mutlaka deneyin...

Yaş mayayı küçük bir kaba alın. Üzerine 1 su bardağı ılık su ve tozşeker ekleyin. Bir kaşıkla ezerek eritin ve 10 dakika kadar kabarmasını bekleyin.

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Executive Chef Yılmaz Almaz'dan füzyon mutfak çalışması.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri