Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kavurma Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Kavurma
Pratik Kavurma Tarifi


Kavurma (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti(Orta Yağlı)
1 Su Bardağı Su
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
125 gr.
Margarin

Yemek Tarifi


1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım.
Eti kavuracağımız tencereye 125 gr.
margarini alalım.
Tuzladığımız eti tencereye koyalım.
1 su bardağı suyu ekleyelim.
Tencerenin kapağını kapatıp, etler, suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirelim.

Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Patlıcanı közleyip, kabuklarını soyun ve incecik kıyın. Limon suyunu ilave edin.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri