Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Düğün Yahnisi Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Düğün Yahnisi
Pratik Düğün Yahnisi Tarifi


Düğün Yahnisi (4 Kişilik)

Malzemeler


8 Parça Kemikli Kuzu Eti
5 Adet Kuru Soğan
1 Çay Kaşığı Tarçın
2 Adet Karanfil
2 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Margarin
Bir Miktar Yoğurt
Yeterince Su

Yemek Tarifi


Ön hazırlık olarak kuzu etini iyice yıkadıktan sonra bir tencereye koyalım.
Bol su ile iyice pişirelim.
Pişerken üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla almayı ihmal etmeyelim.

Eti kevgirden geçirip suyunu süzelim.
Etleri kemiklerinden ayıralım.
Temizlediğimiz etleri yoğurda bulayıp yada arzuya göre sade olarak yağda kızartarak bir tencereye alalım.

Etleri kızarttığımız yağda halka halka doğradığımız soğanları pembeleştirelim.
Tarçın, karanfil ve tuzunu da ilave ederek kavuralım.

Kavurduğumuz malzemeyi tencereye aldığımız etlerin üzerine yağı ile birlikte ilave edelim.
20 dk kapağı kapalı olarak pişirdikten sonra servis yapalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İtalyan pizzasını tatmak isteyenler için Pizza Venti'nin Kurucusu İlter Kanat'tan muhteşem bir tarif... Hem çok hafif hem de çok lezzetli...

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Öncelikle 1 kg ıspanağı iyice yıkayıp, yapraklarını ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri