Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Damla Sakızlı Süt Dana Kapama Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Damla Sakızlı Süt Dana Kapama
Pratik Damla Sakızlı Süt Dana Kapama Tarifi


Damla Sakızlı Süt Dana Kapama (6 Kişilik)

Malzemeler


12 adet arpacık soğanı
2 diş sarımsak
75 gram tereyağı
750 gram süt dana parça et
1 çorba kaşığı un
5 su bardağı ılık su
Yarım çorba kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı damla sakızı
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet havuç
1 adet orta boy kök kereviz
2 adet orta boy patates
1 demet taze soğan
1 adet marul veya kıvırcık salata
1 demet pazı
1 demet dereotu
1 demet maydanoz

Yemek Tarifi


Arpacık soğanı ve sarımsakların kabuklarını temizleyin.
Tereyağını bir tencereye alın.
Eridikten sonra arpacık soğanları ve dövülmüş sarımsakları ekleyin.
Pembeleşinceye kadar kavurun.
Sonra dana etini tencereye aktarın.
Bıraktığı suyu çekene dek kavurmaya devam edin.

Unu etlerin üzerine ilave edin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Ardından 5 su bardağı ılık suyu sürekli karıştırarak, ekleyin.
Orta hararetli ateşte bir buçuk saat pişirin.
Etler yumuşamaya başlayınca yarım çorba kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı şekeri ve yarım çay kaşığı damla sakızını ilave edin.

Havuçların kabuklarını soyup ince şeritler halinde dograyın.
Kararmaması için suda bekletin.
Kerevizin sap kısmını kesip çıkarın kökünün kabuklarını soyup parmak kalınlığında doğrayın.
Kararmaması için unlu ve limonlu suda bekletin.
Patatesi de soyup, parmak kalınlığın doğrayın.
Suda bekletin.

Taze soğanları ayıklayıp uzun parçalar halinde kesin.
Marul yapraklarını ya kıvırcık salatayı yıkadıktan sonra dörde bölün.
Pazı yapraklar ayıklayıp, yıkayın.
Sap kısımlar kesin.
Maydanoz ve dereotunu yıkadıktan sonra saplarını ayıklayın.

Etler pişip yumuşayınca iç havuçları, dörde bölünmüş marul veya kıvırcık salatayı, taze soğanları, pazı yapraklarını ilave edin 10 dakika kaynadıktan sonra kerevizleri ve patatesleri ilave edin.
15 dakika daha orta ateşte pişirin.
Üzerine iri kıyılmış maydanoz ve dereotu serperek, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri ayıklamadan su dolu bir kaba koyun ve meyvaları zedelemeden yıkayın. Süzgece alın. Süzüldükten sonra ayıklayın.

Bisküvileri üzerine merdane ile bastırarak ufalayın. Krem şantiyi sütle birlikte katılaşana kadar çırpın.

Yufkaları üst üste sererek 4 eşit parçaya bölün. Elde ettiğiniz her üçgen parçaya erimiş margarini sürün. Üzerine kaşar rendesini serpin. Pastırmaları küçük küçük doğrayarak serpin.

Sinir ve yağları alınmış eti kuşbaşı doğrayın ve satırla kıyın. Eti tencereye alıp az su ilave ederek haşlayın.

Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip, servis yapın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri