Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Brüksel Lahanalı Bonfile Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Brüksel Lahanalı Bonfile
Pratik Brüksel Lahanalı Bonfile Tarifi


Brüksel Lahanalı Bonfile (4 Kişilik)

Malzemeler


700 gr Brüksel Lahanası
3 Su Bardağı Et Suyu
125 gr İrmik
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Defne Yaprağı
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
4 Bonfile

Yemek Tarifi


2 su bardağı et suyunu bir tencerede kaynatın.
İrmiği ilave edip pişirin.
Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp ateşten alın ve irmikli karışımı içine dökün.
Soğumasını bekleyin.

Bu arada soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tavada margarini eritip soğanı kavurun.
Brüksel lahanası ve defne yaprağını ilave edip kavurmaya devam edin.
Kalan et suyunu ve süt kremasını ekleyin.
10 dakika kadar pişirip tuz ve karabiberle tatlandırın.

İrmikli karışımı kareler halinde kesip tavadan alın.
Bir diğer tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağı kızdırıp irmikli kareleri kızartın Soğumayacak şekilde bekletin.

Bonfileleri tuz ve karabiberle ovun.
Bir tavada kalan yağı kızdırıp bonfileleri kızartın.
Bonfileleri, Brüksel lahanası ve irmik eşliğinde servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Un, su, zeytinyağı, tereyağı, maya, şeker ve tuzu bir kapta karıştırıp iyice yoğurun.

Kuzu etini robotta irice çekip, üzerine tuz ilave edin. Yassı şişe geçirin. Mangal ateşinde ağır ağır pişmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri