Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biftek Rulosu Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Biftek Rulosu
Pratik Biftek Rulosu Tarifi


Biftek Rulosu (3 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Adet Havuç
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
Tuz
250 gr.
Kıyma
6 Adet Biftek
1 Çay Kaşığı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Su Bardağı Su
1 Çorba Kaşığı Margarin

Yemek Tarifi


1 adet soğanı ve havucu rendeleyin.
1 çay kaşığı karabiber, kimyon, tuz ve kıymayı derin bir kabın içinde yoğurun.
1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin.

6 adet bifteğin içine, hazırladığınız harcı doldurun.
Biftekleri rulo biçiminde sarın.
Bifteğin kenarlarını kürdanla tutturun.
İçlerini doldurduğunuz biftekleri, margarinle hafifçe yağladığınız tepsiye dizin.

1 çorba kaşığı salçayı, 1 su bardağı suya karıştırın.
Bifteklerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelşk fırında 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra kürdanları bifteklerden çıkarıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Yemeklik doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleşene kadar kavurmaya devam edin.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Pizzanın üst malzemesi için, sosisleri ve sucuğu halka doğrayıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyılmış salam, sivri biber ve mantar ekleyin.

Bir tencereye pirinci aktarıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve kaynatın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri