Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Biberli Kuzu Kızartma Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Biberli Kuzu Kızartma
Pratik Biberli Kuzu Kızartma Tarifi


Biberli Kuzu Kızartma

Malzemeler


500 gr.
kuzu bonfile
1 adet sarı dolmalık biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
6 adet yeşil soğan
2 dişsarmısak
1 çay bardağı et suyu
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi


Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin.
Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.
Eti buzdolabında 30 dakika bekletin.
Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp, ince şerit şeklinde doğrayın.
Taze soğanları ince kıyın.

Sıvı yağı bir tavada kızdırın.
Kişniş tohumlarını koyup 30 saniye kavurduktan sonra eti ilave edip hızlı ateşte 1 dakika kavurun.
Doğranmış biber ve ince kıyılmış sarımsağı da ilave edip, biber hafif yumuşayıncaya kadar pişirin.

Sıcak et suyunu ilave edip 1 dakika kaynatın.
Ateşin altını kısıp et suyunu çekinceye kadar, yaklaşık 5 dakika daha pişirin.
Biberli kuzu bonfileyi, yanında spagetti ile servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Böbrekleri uzunlamasına ikiye kesinlikten sonra küçük parçalara ayırın. Büyük bir tavada margarin ve çiçekyağını kızdırın.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Yarım kg semizotunu ayıklayıp irice doğrayın. 4-5 dal kıyılmış taze sarımsak, yarım kg yoğurt ve tuzu karıştırın.

Süt ve üzerine koyulacak malzemeler hariç tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kalıba dökün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri