Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Avcı Usulü Kuzu Bacağı Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Avcı Usulü Kuzu Bacağı
Pratik Avcı Usulü Kuzu Bacağı Tarifi


Avcı Usulü Kuzu Bacağı (4 Kişilik)

Malzemeler


4 Adet Kuzu İncik
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Salça
12 Adet Arpacık Soğanı
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Domates
Tuz
Kızartmak için Sıvı Yağ

Yemek Tarifi


öncelikle sıvı yağı tavaya alın.
Kuzu incikleri sıvı yağda kızartın.
Tencereye 2 çorba kaşığı sıvı yağı koyun.
Kızdıktan sonra 1 çorba kaşığı unu ekleyin.
Unun rengi değişene kadar kavurun.
1 çorba kaşığı salçayı ilave edin.
Yeterince suyu ekleyin.
Kuzu inciklerini tencereye aktarın.
Et yumuşayana dek pişirin.

Başka bir tavaya çok az sıvı yağ koyun.
Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını, ikiye kesilmiş mantarları, iri parçalar halinde kesilmiş çarliston biberlerini ve domatesi ilave edin.
Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavurun.

Ayrı bir tencerede kaynayan kuzu inciklerin pişmesine yakın soğanlı ve mantarlı karışımı ekleyin.
1-2 taşım kaynatın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Ardından yumurta, pekmez ve diğer malzemeleri de ilave ediyoruz.

Bu serinletici salatayı haşlanmış taze patates yada taze ekmek ve tereyağla hafif bir öğle yada akşam yemeği olarak servis edebilirsiniz.

Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri