Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Aşkın Doruğu Tarifi | Et Yemekleri | Yemek Tarifleri
Aşkın Doruğu
Pratik Aşkın Doruğu Tarifi


Aşkın Doruğu (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
2 Havuç
1 Kereviz
1 Sap Pırasa
1,2 kg Patates
1 Demet Dereotu
1 Çorba Kaşığı Margarin
2 Et Suyu Tableti
1 Defne Yaprağı
1,3 kg Dana Fileto
500 gr Süt Kreması
Rendelenmiş Limon Kabuğu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları kabuklarını soymadan doğrayın.
Havuç, kereviz ve pırasayı yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın.
Margarini bir tencerede eritin.
Soğanları yağda kavurun.
Sebzeleri ekleyip kavurmaya devam edin.
2, 5 litre su ilave edin.
Et suyu tabletlerini ekleyin.
Tuz ve karabiberle tatlandırıp defne yaprağını ekleyin.
Dilimlenmiş filetoyu tenceredeki karışıma ilave edip kısık ateşte 2 saat kadar pişirin.

Bu arada patatesleri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra sekize bölün.
Dereotunu yıkayıp ayıklayın ve ince ince kıyın.
100 gr süt kremasını çırpıp limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Patatesleri haşlayın.
Kalan süt kremasını dereotu ve suyu süzülmüş patatesle karıştırın.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Eti tencereden alıp servis tabaklarına yerleştirin.
Kremalı patates eşliğinde servis yapın.

Öneri: Tencerede kalan et suyundan çorba yapabilirsiniz.
Bunun için et suyunu bir süzgeçten geçirin.
Bir miktar su ve şehriye ekleyip tekrar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Kuzu bonfileyi şerit şeklinde kesin. Tuz, karabiber, limon suyu, pul biber ve eti bir kasede karıştırıp, kasenin ağzını hava almayacak şekilde kapatın.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Mercimeği haşlayıp süzün. Bir tencereye yemeklik doğranmış soğan ve 1 kahve fincanı zeytinyağını alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri