Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Mezgit Sarma
Pratik Zeytinyağlı Mezgit Sarma Tarifi


Zeytinyağlı Mezgit Sarma (4 Kişilik)

Malzemeler


2 adet mezgit balığı filetosu
1 su bardağı pirinç
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı kıyılmış nan
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
Karabiber, tuz
150 gr.
yaprak

Yemek Tarifi


Balığı kaynar suda biraz haşlayın.
Küçük parçalara ayırın.

Soğanı sıvıyağda kavurun.
Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin.
Pirinci ekleyip hafifçe kavurun.
Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun.
Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin.

Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın.

Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun.
Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın.
Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın.

Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin.
1/2 su bardağı su ilave edin.
Kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Brüksellahanalarını temizleyin ve sap kısımlarından keserek içlerini oyun. Soğanları soyup kıyın.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Çikolatayı ufalayın. Tereyağıyla birlikte bir kapta benmari usulü eritin. Bisküvileri robotta ufalayıp derin bir kaba alın.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri