Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Zeytinyağlı Dolma Harcı Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Harcı
Pratik Zeytinyağlı Dolma Harcı Tarifi


Zeytinyağlı Dolma Harcı

Malzemeler


1 su bardağı zeytinyağı
50 g dolmalık fıstık
1 kg soğan
1 1/4 su bardağı pirinç
1 çay k.
tuz
taze çekilmiş karabiber
1 çay k.
tarçın
1 çay k.
yenibahar
50 g kuş üzümü
1 çay k.
tozşeker
1 su bardağı su
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
1/2 demet dereotu

Yemek Tarifi


Bir tencerede zeytinyağını kızdırın.
Yağ kızar kızmaz fistıkları ilave edip, sık sık karıştırarak pembeleşinceye kadar kızartın.
Soğanı katın, yine sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar sote edin.

Ardından pirinci ilave edip, kavurun.
Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar, şeker, kuşüzümü ve kaynar halde suyunu ilave edin.
Bir taşım kaynatın.
Tencerenin kapağını kapatıp, dolma içini ağır ateşte, 15 dakika pirinçler suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin.

Tencereyi ateşten alın.
Maydanoz, nane dereotunu ilave edip, karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp, dolma harcını 15 dakika kadar demlendirin.

Hazırlanan harcı dolma yapılacak sebzenin içine doldurun.
Harcı gerekiyorsa sarın ya da pişme sırasında dağılmaması için sebzenin ağzın kendinden bir kapakla kapatın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın.

öncelikle pide içlerini hazırlayın. Bunun için, kıymayı margarinde kavurun. 2 adet biberi küçük doğrayıp, kıymaya ekleyin ve kavurmaya devam edin.

Osmanlı Mutfağı'nun unutulmaya yüz tutmuş bayram tatlılarından biri. Maslak Sheraton Hotel'in pastane şefi sizler için anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri