Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Lahana Sarma Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Mercimekli Lahana Sarma
Pratik Mercimekli Lahana Sarma Tarifi


Mercimekli Lahana Sarma

Malzemeler


1 orta boy lahana veya demet kara lahana
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 fincan sıvı yağ.

Yeteri kadar tuz
Sos için:
2 diş sarmısak
1 yemek kaşğı salça
2 su bardağı su
1 fincan zeytinyağı

Yemek Tarifi


Sıcak suda lahanaları haşlayın.
Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın.
Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın.

Tencereye sıkıca yerleştirin.
Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Sıcak veya soğuk servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsileri fileto haline getirin.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Hurmaları bir tencereye alıp üzerine 5 çorba kaşığı sıcak su ekleyin ve yumuşayana kadar bekletin.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri