Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Mantar Dolması
Pratik Mantar Dolması Tarifi


Mantar Dolması (2 Kişilik) ( 100 Kalori)

Malzemeler


400 gr Mantar
6-7 Çorba Kaşığı or Peyniri
1/2 Demet Dereotu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Mantarları temizleyip kök kısımlarını kesin.
Çuku yerleri üste gelecek şekilde cam bir kaba dizin.
Tuz ve karabiber serpin.

Kıyılmış dereotunu lor peyniri ile karıştırıp mantarların içine doldurun.
Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle patlıcanları közleyip, kabuklarını soyun ve limonlu suda bekletin.

Lahanayı çok ince şeritler halinde doğrayın. Lahanayı tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün.

Önce 1 çorba kaşığı anasonu bir buçuk kahve fincanı kaynamış suda yaklaşık 1 saat bekletin. Beklemiş anasonlu suyu bir kaba alın.

Kıymaya, tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın. Dilerseniz dövülmüş birkaç diş sarımsak da katabilirsiniz.

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri