Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lahana Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Lahana Dolması
Pratik Lahana Dolması Tarifi


Lahana Dolması (10-12 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Dolmalık Lahana
600 gr.
Buğday Yarması (3 su bardağı)
Tuz
2 Yemek Kaşığı Erik Ekşisi
Sos İçin
500 gr.
Soğan
125 gr.
Margarin
1/2 Demet Maydanoz
1 Kg.
Yoğurt
1 Adet Yumurta

Yemek Tarifi


Lahanayı ayıklayın.
Yapraklarını bütün olarak tuzlu suda 5 dakika haşlayın ve soğuk suya çıkarın.
Yarmayı
2.
5 tatlı kaşığı tuz ve 1.
5 su bardağı ile yoğurun.
Sadece su ve yarmadan oluşan dolma içini hazırlayın.
10 dakika dinlendirin.

Haşladığınız lahana yapraklarının damarlı kısımlarını ayırdıktan sonra hazırladığınız içle serçe parmağı büyüklüğünde sarın.
Dolmaları bir tencereye dizin.
Erik ekşisini 3 su bardağı su ile eritip dolmaların üzerine ekleyin.
50 dakika pişirin.

Sos için soğanları kıyın.
Margarinle kavurun.
3 yemek kaşığını pişmesine 15 dakika kalan dolmaların üzerlerine koyun.

Kalan soğanları soğuduktan sonra, bir su bardağı yoğurt, kıydığınız maydanoz ve 1 su bardağı dolma suyu ile birlikte karıştırın.
Diğer tarafta kalan yoğurda yumurtayı ekleyin, iyice karıştırıp hafifçe ısıtın.

Dolmaların üzerine dökün.
Tencereyi hafifçe sallayarak yoğurdun dolmalarla iyice karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız soğanlı sos ve taze soğan ile birlikte servis yapın.

Yarma, buğdayın döğülmesiyle hazırlanır.
Evde ekmek yapımında kullanılır.
Ayrıca Alman ekmeğinin de ana malzemesidir.
Lahana dolmasını kiraz, ayva ve fasulye yaprakları kullanarak da hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Soğanı küp doğrayın. Yağsız tavada kavurun. Kıymayı ekleyin.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Ayşe Tüter'in tarifi

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Patlıcanlar alacalı soyulup, üç tarafından boyuna yarılır. Ardından tuzlu suda 20 dakika bekletilir. Bu arada yeşil mercimekler bir kapta 15 dakika haşlanıp (tam pişmeyecek şekilde) suyu süzülür.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri