Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kofik Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kofik Dolması
Pratik Kofik Dolması Tarifi


Kofik Dolması (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik)
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı fıstık
1 yemek kaşığı nane
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1.
5 su bardağı sıvıyağ
4 kuru soğan
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı tuz

Yemek Tarifi


Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın.
Bir kapta suyunu süzüp bekletin.
Soğanları ince kıyın.
Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun.
Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin.

Böylece dolma içini hazırlayın.
Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin.
Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin.
Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemekevi.tv okuyucularınden Naci Gümüşdere'den Rumeli mutfağına ait bir yemek. Pratik, lezzetli ve çok sağlıklı bir sebze yemeği. Mutlaka deneyin...

Diabet hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün mantar çorbası tarifi.

Margarin, 2 çorba kaşığı tozşeker, 1 çorba kaşığı sirke, 1 su bardağı krema ve unu derin bir kasede yoğurun.

Zeytinyağını küçük boy bir tencereye alın. Kıyılmış soğanı ilave edip, kavurun. Üzerine ince doğranmış domatesleri ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri