Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Kabağı Dolması Tarifi | Dolmalar | Yemek Tarifleri
Kış Kabağı Dolması
Pratik Kış Kabağı Dolması Tarifi


Kış Kabağı Dolması (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Kabuğu Soyulmuş Balkabağı
3 Çorba Kaşığı Pirinç
1/2 Kg Kuzu Kıyması
1 Tutam İnce Kıyılmış Taze Nane
4 Çay Kaşığı Kırmızıbiber
1 Çorba Kaşığı Salça
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam İnce Kıyılmış Maydanoz
Tuz

Yemek Tarifi


Balkabağını dilim dilim kesin.
Çekirdeklerini temizleyin.
Ortadan ikiye ayırın.
Üzerindeki etli kısmın yarısını zarar vermeden kabaktan sıyırın.
Dilimin içini bir kaşık yardımıyle oyun.

Pirinci yıkayın.
Yağlı kuzu kıyması, ince kıyılmış nane, rendelenmiş soğan ile tuzu, biber ve salçanın yarısını karıştırıp kabakların içine doldurun.
Üzerine kabaklardan ayırdığınız parçaları kapatın.

Tereyağı, salça, tuz ve biberi bir tencereye alın.
2 dakika karıştırarak koyu bir sos elde edin.
1 su bardağı su ilave edin.
Bir taşım kaynatın.
Kabakları bir tencereye koyun.
Hazırladığınız sosu üzerine dökün.
Yumuşayana dek pişirin.
Tencereden aldıktan sonra maydanozla süsleyip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Su, margarin, şeker ve tuzu bir tencereye koyup kaynatın. Elenmiş unu ve kakaoyu ilave edin. Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin.

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Öncelikle eti kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Tereyağıyla birlikte kavurun. Kuşbaşı doğranmış sivri biberi ekleyip, kavurmaya devam edin.

İtalyan pizzasını tatmak isteyenler için Pizza Venti'nin Kurucusu İlter Kanat'tan muhteşem bir tarif... Hem çok hafif hem de çok lezzetli...

Meşhur analı kızlı yemeğinin nasıl yapıldığını merak edenler bilgisayar başına. Bulgur yemekleri konusunda uzman Nursen Doğan sizler için bu özel tarifi paylaştı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri